Sarenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 571, Artykułów: 1Ususzone w piekarniku pestki dyni
Pestki dyni możemy dość szybko i w łatwy sposób wysuszyć w piekarniku. Jak? Sprawdź!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Sarenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 571, Artykułów: 1Pestki dyni możemy dość szybko i w łatwy sposób wysuszyć w piekarniku. Jak? Sprawdź!
MARTYNA781940
| Szef Kuchni | Przepisów: 48, Artykułów: 2Jak wyjąć biszkopt z blachy, czyli biszkoptem o podłogę.
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Świetną dekoracją w naszej kuchni mogą być ozdobne dynie.
Smakowita88
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 301, Artykułów: 49Dzisiaj to nie problem dorwać się do papryki, zobacz jak ją przygotować.
pierniczkowo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 127, Artykułów: 53Dlaczego nie należy pozostawiać ciast w blaszanej formie?
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak przygotować pyszny szpinak?
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.
majkaaa
| Starszy Kucharz | Przepisów: 22, Artykułów: 1Gdy twoje ciasto drożdżowe jest zbyt klejące jest na to rada.
85martita
| Szef Kuchni | Przepisów: 33, Artykułów: 8Pomysł moim zdaniem jest wart przetestowania - jak przechowywać ryby w lodówce?
MamCieKotku
| Starszy Kucharz | Przepisów: 24, Artykułów: 5Kluczem dobrego ciasta jest nie tylko talent ale także odpowiednio dobrana mąka.