Ususzone w piekarniku pestki dyni
Pestki dyni możemy dość szybko i w łatwy sposób wysuszyć w piekarniku. Jak? Sprawdź!
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pestki dyni możemy dość szybko i w łatwy sposób wysuszyć w piekarniku. Jak? Sprawdź!
Jak wyjąć biszkopt z blachy, czyli biszkoptem o podłogę.
Świetną dekoracją w naszej kuchni mogą być ozdobne dynie.
Dzisiaj to nie problem dorwać się do papryki, zobacz jak ją przygotować.
Dlaczego nie należy pozostawiać ciast w blaszanej formie?
Jak przygotować pyszny szpinak?
Jak przygotować pyszne kluski lane? Oto moja porada.
Gdy twoje ciasto drożdżowe jest zbyt klejące jest na to rada.
Pomysł moim zdaniem jest wart przetestowania - jak przechowywać ryby w lodówce?
Kluczem dobrego ciasta jest nie tylko talent ale także odpowiednio dobrana mąka.