Jak usunąć zapach z lodówki?
Co zrobić, by pozbyć się niechcianych zapachów z lodówki?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić, by pozbyć się niechcianych zapachów z lodówki?
Aby ryba była aromatyczna, gdy ją gotujesz, najpierw przyrządź wywar z włoszczyzny (bez kapusty), cebuli, ziół (lubczyku, kolendry, tymianku) ...
Chcesz by jajko sadzone było lśniące, zwarto i pięknie się prezentowało na talerzu? Zobacz, jak to zrobić!
Smażone ryby możesz zamarynować – dzięki temu dłużej je przechowasz.
Sałata do bardzo nietrwałe warzywo, które trudno się przechowuje. Ale można wydłużyć jej świeżość w bardzo prosty sposób.
Jak poznać czy ryba jest świeża? Świeża ryba ma lśniącą skórę, przejrzyste , wypukłe oczy i różowe skrzela.
Jak piec rybę w folii? Jeśli zamierzasz upiec rybę w folii aluminiowej, pamiętaj, że ...
Ugotowanie perfekcyjnego jajka na miękko to nie lada sztuka! Zobacz, jak to zrobić!
Podczas smażenia ryb wrzuć do oleju kawałki surowego ziemniaka – pochłonie zapach ryby...
Brukselka to jedno z najzdrowszych warzyw. Co zrobić, by pozbyć się jej gorzkiego smaku?