gosiek i edzia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 228, Artykułów: 23Smaczne mięso
Aby mięso do pieczenia było soczyste i kruche polecam kilka sposobów.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
gosiek i edzia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 228, Artykułów: 23Aby mięso do pieczenia było soczyste i kruche polecam kilka sposobów.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Por - smaczne warzywo i lekarstwo.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Doskonałe porady na temat zbierania i suszenia grzybów.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Porady na temat doskonałych domowych pączków.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Doskonałe porady na temat odmian papryki, które warto znać.
petronella
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 14Warunek dobrej konfitury petronelli.
Renata k
| Szef Kuchni | Przepisów: 29, Artykułów: 8Nikt nie chciał by spotkać się z nieprzyjemnościami związanymi po skonsumowaniu nieświeżego jajka.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Pomidory- doskonałe porady i ich kolory.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Gruszki - odmiany i zastosowanie ich w kuchni.
k.stepak
| Kuchcik | Przepisów: 2, Artykułów: 1Chrupiąca panierka kotleta.