Smaczna skórka ryby
Jak sprawić, by skórka z ryby była smaczna i chrupiąca?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jak sprawić, by skórka z ryby była smaczna i chrupiąca?
Kupując mrożonki zwróćmy uwagę na kilka szczegółów
Proste i skuteczne sposoby na pozbycie się zapachu ryby
Sezon na bób możemy uznać za otwarty! Oto najlepsze przepisy na bób.
Oto pomysły na wykorzystanie czereśni - pyszne czereśniowe ciasta i inne desery.
Pieczemy ciasto. Nagle zauważamy, że nie mamy w domu proszku do pieczenia, a wszystkie sklepy są pozamykane!! Co zrobić...
Sposób na krojenie sera feta bez przyklejania się go do noża.
chcesz zrobic idealny krem do karpatki lub eklerów?
uwielbiasz pączki domowej roboty ale nie wiesz co zrobic by byly mniej kaloryczne?
Jak stworzyć idealną bitą śmietanę