Ocena jakości mąki
Mąka co wiedzieć powinniśmy.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Mąka co wiedzieć powinniśmy.
Skrobia jako wielocukier.
Sposób na uratowanie przesolonej potrawy
Sposób na wykorzystanie ciasta, zakalca, które nie udało nam się.
nie wiesz jak zaskoczyc domowników? chcesz jakos urozmaicić niedzielny obiad?
jak zmienic smak pączków żeby nie był monotonny?
Szparagi! Warto po nie sięgnąć i to właśnie teraz! Dlaczego? Sezon trwa tylko do 24 czerwca!!!
Ostra papryczka- mała porada na temat jej krojenia.
Jak prawidłowo gotować wieprzowinę
Jak prawidłowo gotować jaja.