basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Ocena jakości mąki
Mąka co wiedzieć powinniśmy.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Mąka co wiedzieć powinniśmy.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Skrobia jako wielocukier.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na uratowanie przesolonej potrawy
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na wykorzystanie ciasta, zakalca, które nie udało nam się.
melisa1993
| Szef Kuchni | Przepisów: 28, Artykułów: 13nie wiesz jak zaskoczyc domowników? chcesz jakos urozmaicić niedzielny obiad?
melisa1993
| Szef Kuchni | Przepisów: 28, Artykułów: 13jak zmienic smak pączków żeby nie był monotonny?
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Szparagi! Warto po nie sięgnąć i to właśnie teraz! Dlaczego? Sezon trwa tylko do 24 czerwca!!!
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Ostra papryczka- mała porada na temat jej krojenia.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak prawidłowo gotować wieprzowinę
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Jak prawidłowo gotować jaja.