sylwus469
| Starszy Kucharz | Przepisów: 35, Artykułów: 8Co zrobić,aby ser żółty nie pleśniał?
Zbyt długo przechowywany ser może obrastać białym lub zielonym "mchem".
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
sylwus469
| Starszy Kucharz | Przepisów: 35, Artykułów: 8Zbyt długo przechowywany ser może obrastać białym lub zielonym "mchem".
puellae90
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 115, Artykułów: 1Bób to ostatnio nowość na naszych stołach. warto zapoznać się jak właściwie należy go przyrządzić.
alaaa
| Złoty Ekspert | Przepisów: 654, Artykułów: 4W kuchni mamy problem z wilgotną solą w solniczce,jak temu zaradzić.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Naleśniki od lat goszczą na naszym stole. Co zrobić aby były smaczniejsze?
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Natka pietruszki jest potrzebna niemal do każdego dania. Warto mieć ją zawsze pod ręką.
Madija
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 801, Artykułów: 9Domowy ogródek zawsze pod ręka;)
Madija
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 801, Artykułów: 9…czyli co jedli albo czego nie jedli nasi ulubieni bajkowi bohaterowie
Madija
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 801, Artykułów: 9Coraz popularniejsze, niezdrowe, szybkie jedzenie sprzedawane na rogu ulicy, zrobione z niewiadomo czego… ale czy musi tak być?
Madija
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 801, Artykułów: 9Jedni nie mogą bez niej żyć, inni przeklinają za przyczynę zbędnych kilogramów i zepsutych zębów, ale chyba wszyscy ja kochają.
Madija
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 801, Artykułów: 9...pieczone czyli po cabańsku