danijjel
| Starszy Kucharz | Przepisów: 24, Artykułów: 1Uprawa ziół kuchennych
Jak powszechnie wiadomo zioła są jednym z najważniejszych składników kuchni na całym świecie. Chcę Wam przybliżyć uprawę tych roślinek.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
danijjel
| Starszy Kucharz | Przepisów: 24, Artykułów: 1Jak powszechnie wiadomo zioła są jednym z najważniejszych składników kuchni na całym świecie. Chcę Wam przybliżyć uprawę tych roślinek.
anies
| Szef Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 70Morze, plaża i zwiedzanie? Jeśli ruszasz na podbój jakiegoś kraju – nie zapominaj o skosztowaniu lokalnych przysmaków!
anies
| Szef Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 709 lipca 2011 roku odbędzie się VI edycja Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny na terenie Karczmy Góralskiej w Ustroniu.
anies
| Szef Kuchni | Przepisów: 0, Artykułów: 70Miód drahimski został zaliczony przez Komisję Europejską do polskich produktów chronionych ze względu na pochodzenie i tradycyjną recepturę.
haniakson
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 451, Artykułów: 4Skąd się bierze włoski temperament? I czy to ma znaczenie jaki sos połączymy z makaronem? Dla Włochów ogromne! Dla smaku też...
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Czasami puree ziemniaczane wydaje nam się zbyt nudne, a może by je tak pomalować?
sugestia
| Starszy Kucharz | Przepisów: 39, Artykułów: 1Jak sprawdzić czy proszek do pieczenia jest świeży? Porada mojej babci.
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55Wiele osób szuka niskokalorycznych dań na obiady, śniadania czy też kolacje. Dziś przedstawiam mało kaloryczne zupy. Można się nimi zajadać
justynak223
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1232, Artykułów: 55W jaki sposób możemy zmniejszyć ilość kalorii w naszym jedzeniu.
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Oto wybrane przepisy na zupy kalafiorowe - pomysłowe i akurat w sezonie!