

Czosnku, czosnku gdzieś Ty był
Czosnek - niedocenione lekarstwo
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Czosnek - niedocenione lekarstwo
Odchudzanie... mądre i nieskomplikowane
Ile zawartości cukru w cukrze?
Ciasto ptysiowe jest ciastem parzonym. Wyrasta ono silnie w czasie pieczenia, a wewnątrz niego tworzy się przestrzeń, którą nadziewa się kremem.
Czy w swojej kuchni wykorzystujesz bulgur? Jeśli nie, zobacz co możesz z niego zrobić.
Mamy przynajmniej kilka rodzajów pomidorów po które najczęściej sięgamy. Jednak nie wszystkie do wszystkiego pasują - dowiedz się do czego określone pomidory będą odpowiednie.
Dziś 8 marca, z tej okazji Robertjankopp składa wszystkim paniom na portalu najserdeczniejsze życzenia... zobaczcie!
Tłusty Czwartek tuz tuż - przedstawiamy ciekawe przepisy na pączki, faworki, bliny...
Dlaczego warto jeść czekoladę? Również dlatego, że łagodzi kaszel.
1.przykry zapach w lodowce 2.imbir do pieczeni 3.mleko w ciescie drozdzowym