

Sałamacha!
skąd się wzięłaś w mojej rodzinie wielkanocna potrawo?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
skąd się wzięłaś w mojej rodzinie wielkanocna potrawo?
Choć kochamy zapach ulubionych potraw, są w kuchni zapachy, z którymi chętnie się pożegnamy.
Urozmaicą wygląd każdego drinka - zamiast zwykłych kostek lodu dodaj im smaku, a nawet koloru. Zobacz jak stworzyć finezyjny dodatek do drinków.
Owoce i nasiona badiana właściwego Badian właściwy, anyż gwiazdkowy, anyż gwiaździsty
Licznik kalorii w 100g produktu
Porady na temat jak uratowac przypalone ciasto itd
Liczba kalorii w poszczególnych napojach mlecznych pieczywie, słodyczach itd.
zasady przechowywania mąki
Kategorycznie nie można podać czasu gotowania potraw, ponieważ zależy on od wielu warunków.
To ciasto wymaga odrobiny poświęcenia. Jest za to słodkie, kuszące, a wspomnienie o nim na długo pozostaje w pamięci.