Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74Siemię lniane
to nasiona lnu zwyczajnego
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Pyza
| Złoty Ekspert | Przepisów: 988, Artykułów: 74to nasiona lnu zwyczajnego
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Wielu z nas nie wyobraża sobie dnia bez filiżanki kawy, jednak często zadajemy sobie pytanie: pić, czy nie pić? Czy kawa pomaga, czy szkodzi?
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Powiedz stop monotonii w kuchni… daj się porwać smakom morza!
Persik
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1125, Artykułów: 42ponieważ wstawiam przepisy koktajli i drinków a spotyka się w nich dziwne nazwy różnych składników postanowiłam wyjaśnić niektóre z nich
Tit
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 820, Artykułów: 286Niebezpieczeństwo jedzenia nieświeżego lub złej jakości drobiu (szczególnie pochodzącego z importu np. z Chin) jest bardzo poważne.
misia14
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 17Wspaniała skórka cytrynowa lub pomarańczowa do aromatyzowania ciast
noculos
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 143, Artykułów: 3Kilka rad jak się obchodzić z rybami ;)
noculos
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 143, Artykułów: 3Sposoby na przechowywanie, gotowanie i "sprawdzanie" jajek
rozanka
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 293, Artykułów: 3Sery robi się z mleka krowiego,koziego,owczego,bawolego,wielbłądziego,reniferowego-w zależności od rejonu kraju.
malinka1991
| Kuchcik | Przepisów: 5, Artykułów: 1pyszny a do tego szybki i łatwy