Czym tak naprawdę jest porcja?
Powinno się spożywać 5 porcji owoców i warzyw w ciągu dnia. Tylko, ile tak na prawdę znajduje się w jednej porcji?
Poznaj przepisy i porady kuchenne w Kuchnia Wieszjak. Z nami świat kuchenny nie będzie miał przed Tobą tajemnic. Zobacz jak zrobić idealną lasagne, panierkę, ciasto naleśnikowe. Poznasz tajemnice domowego twarogu i ciasta drożdżowego.
Nasze porady kulinarne na pewno przydadzą Ci się w kuchni zarówno od święta jak i na co dzień.
Naleśniki już nie będą przywierały do patelni i dowiesz się jakie mięso najlepiej pasuje do obiadu rodzinnego, a jakie do wykwintnej kolacji oraz poznasz łatwą i tanią metodę konserwacji żywności.
Porady Kuchnia Wieszjak zawierają pomysły, podpowiedzi, które ułatwią Twoją codzienną pracę w kuchni - gotowanie, pieczenie, smażenie.
Powinno się spożywać 5 porcji owoców i warzyw w ciągu dnia. Tylko, ile tak na prawdę znajduje się w jednej porcji?
Mimo wielu kuchennych prób Twój rosół wychodzi blady lub mało esencjonalny? Zastosuj się do poniższych rad i ciesz się smakiem idealnego rosołu razem z najbliższymi.
Jak odpowiednio przygotować do spożycia sałatę, aby ta nie straciła w tym procesie zbyt wiele witamin?
Jak poradzić sobie z twardą skorupką strusiego jaja, aby nie uszkodzić zbytnio skorupki i wydostać jego zawartość?
Co zrobić, aby gotowany przez nas ryż się nie tylko nie przypalił, ale też nie okazał się zbyt kleisty?
Kuchenne abecadło na temat ziemniaków, kilka porad przydatnych w codziennym życiu związanych z ziemniakami. Gotowanie, przechowywanie i tak dalej...
Sos najczęściej wychodzi mi za rzadki. Można go jednak szybko zagęścić w sposób "naturalny". Jak?
Co zrobić, aby twoja panierka byłą chrupiąca i nie odklejała się na przykład od mięsa?
Co zrobić, aby bulion był nie tylko pyszny, ale i odtłuszczony?
Mam sprawdzony sposób na to aby naleśniki nie przywierały do patelni.