Co zrobić z manioku? 3 pomysły
Na sklepowej półce widzisz maniok, ale nie wiesz, do czego możesz go wykorzystać? Oto 3 gotowe pomysły na dania na bazie manioku!
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Na sklepowej półce widzisz maniok, ale nie wiesz, do czego możesz go wykorzystać? Oto 3 gotowe pomysły na dania na bazie manioku!
Wydaje ci się, że na temat czekolady wiesz już wszystko? Sprawdź się!
Czy ryby hodowlane są zdrowe? Czy to prawda, że ryb należy unikać, ponieważ zawierają groźną dla zdrowia rtęć? Dowiedz się, po które ryby warto sięgać!
Domowe burgery z grilla będą świetnie smakować, jeśli wybierzemy dobrej jakości mięso, świeżą bułkę i odpowiednie dodatki: sałatę, pomidora, korniszona, ser i sosy. Mięso grillujemy około 15 min nie dociskając łopatką, aby nie pozbawić go soczystości.
Karkówkę na grilla marynuje się w suchej lub mokrej mieszance przypraw. Najlepszy efekt uzyskuje się po minimum 12 godzinach marynowania mięsa.
Sałatka ze świeżych warzyw to doskonały pomysł na lunch, dodatek do obiadu czy lekką kolację. Aby podkreślić smak składników warto przygotować sos winegret.
Łososia można podawać z gotowanymi, smażonymi lub duszonymi warzywami. Najlepiej wybrać szpinak, brokuły lub zielone szparagi.
Nowalijki jedz z umiarem. W okresie wiosennym postaw na mrożonki!
Jajka faszerowane przygotujemy z żółtek wyjętych z ugotowanego jajka i różnorodnych dodatków- łososia, tuńczyka czy suszonych pomidorów.
Jesień i zima to czas, kiedy należy wzmocnić swój układ odpornościowy oraz zadbać o prawidłową dietę. Dzięki temu nie tylko ustrzeżemy się przeziębienia, ale też nie będziemy mieli powodów do odwiedzenia przychodni wiosną. Sprawdźcie, które produkty wzmocnią Waszą odporność i wprowadźcie je do swojego codziennego menu.