Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Czy można opóźnić czerstwienie chleba?
Alex_M Alex_M | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1760, Artykułów: 12
Kulinarne ABC

Czy można opóźnić czerstwienie chleba?

Czerstwienie rozpoczyna się już w momencie wyjęcia chleba z piekarnika. Czy jest jakaś możliwość, aby jak najdalej odsunąć w czasie moment kiedy chleb już nie będzie nadawał się do jedzenia?

Rodzaje ciast w pigułce
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Rodzaje ciast w pigułce

W kuchni wykorzystuje się różne rodzaje ciast. Poznaj je i sprawdź, do jakiego typu wypieków i potraw możesz ich użyć!

Jak przygotować szparagi?
  • 1
gosia47-47 gosia47-47 | Platynowy Ekspert | Przepisów: 849, Artykułów: 221
Kulinarne ABC

Jak przygotować szparagi?

Dowiedz się, jakie właściwości mają szparagi. Jak je wybierać i na co zwracać uwagę podczas gotowania, a zagoszczą na Twoim stole niejeden raz!

Odkrywamy tajemnice mikrofalówki
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Odkrywamy tajemnice mikrofalówki

Moja babcia, kiedy zobaczyła u mnie mikrofalówkę, powiedziała żebym wyrzuciła „to pieruństwo w diabły”. Oczywiście tego nie zrobiłam i nie mam zamiaru tego robić, a babcia… w końcu się przyzwyczaiła i teraz to ona nie może sobie wyobrazić sytuacji w której by zabrakło tego "pieruństwa". A jak u Was z mikrofalą?