

Ciasteczko z mikrofalówki
Ciasteczko z mikrofalówki to pomysł dla tych, którzy czasami mają wizyty niespodziewanych gości. U mnie serwowane jest dość często i gość za każdym razem jest w szoku na widok wykonanego ciastka z mikrofalówki.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Ciasteczko z mikrofalówki to pomysł dla tych, którzy czasami mają wizyty niespodziewanych gości. U mnie serwowane jest dość często i gość za każdym razem jest w szoku na widok wykonanego ciastka z mikrofalówki.
Kalarepa to dość zapomniane warzywo. Ze względu na smak i wartości odżywcze, warto jednak sobie o nim przypomnieć.
Jajka to jeden z najczęściej kupowanych i spożywanych produktów. Jak wybierać te najlepsze?
Wypieki z ciasta drożdżowego naprawdę nie są takie trudne jak się niektórym wydaje. Zaczynając pracę w cukierni też się bałam tego wypieku, ale jak poznałam jego tajniki to postanowiłam dodać go do swoich kuchennych znajomych i dzięki temu, teraz razem urzędujemy w mojej kuchni.
Przy użyciu tych samych składników podstawowych, różnych zaczynów, możemy upiec zupełnie inne chleby, które to oczarują nas i naszych domowników, a codzienny rytuał jakim jest chodzenie do sklepu po świeże pieczywo zostanie zapomniany.
Nie znam osoby, która nie lubi pizzy. W pizzeriach można kupić pizzę w wielu smakach, w domu - przygotować pyszne, urozmaicone dodatkami ciasto.
Kuchenka mikrofalowa ułatwia nam życie, są pewne ograniczenia co do potraw, dań, produktów, które możemy w niej odgrzewać. Sprawdźcie sami!
Solimy dużo. Sól dodajemy m. in. do mięsa i sałatek. Wykorzystujemy ją też podczas ubijania piany z białek. Jednak używanie soli w nadmiarze może nam przysporzyć zdrowotnych problemów. Poznaj właściwości soli.
Drób smakuje każdemu, no może za wyjątkiem wegetarian. Dostarcza wiele niezbędnego białka, a bez dania z drobiem nie może obejść się żadna impreza rodzinna.
Jest to warzywo, którego dzieci nie lubią. Warto jednak spróbować dobrze nastawić naszych najmłodszych domowników do tego, aby szpinak był przez nich dość często spożywany, bo ma wspaniałe właściwości.