

Kasze rozklejone rzadkie - jak ugotować?
Kasze rozklejone rzadkie stosuje się do krupników oraz kleików.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Kasze rozklejone rzadkie stosuje się do krupników oraz kleików.
Poznaj sposoby na chrupiącego i soczystego kurczaka z pieca. Zobacz jak faszerować kurczaka?
Sprawdź, co możesz zrobić z różnych jego części, a także jak sprawdzić czy kurczak jest świeży.
Pewnie każdy wie co to znaczy zwarzony krem. Poniżej kilka uwag jaj tego uniknąć oraz jak rozwiązać zaistniały problem.
Czasami zdarza się tak, że do ciasta potrzebne są tylko żółtka. Powstaje wtedy problem nadmiaru białek.
Pewnie nie raz zważyła wam się polewa czekoladowa i nie wiedzieliście dlaczego. Spróbujcie mojego sposobu!
Pewnie wielu z Was miało z tym problem, ale są sposoby, aby ułatwić sobie oddzielanie białek od żółtek.
Czy to mit, że mrożone i konserwowe warzywa i owoce są mniej odżywcze niż świeże?
Boczek faszerowany i pieczony to aromatyczne mięso, które bardzo szybko znika z talerzy. Zobacz przepisy na pieczony i faszerowany boczek - mięsem, ale też kiszoną kapustą.
Bardzo lubię jesienno-ziomowe sałatki, w szczególności sałatkę jarzynową. Dziś chcę pokazać jak ją zrobić.