Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak zrobić tatara?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić tatara?

Do przygotowania tatara potrzebujemy przede wszystkim surowej polędwicy wołowej, łososia, śledzi lub pieczarek oraz cebuli, soli, pieprzu i żółtek. Dodatki zależą od nas.

Jak zrobić pączki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić pączki?

Pączki przygotowujemy z mąki, drożdży, cukru, mleka, jajek, oleju i spirytusu. Oczywiście dodatkowo potrzebujemy ulubioną marmoladę.

Sushi - minimalizm w wielu formach!
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Sushi - minimalizm w wielu formach!

Rolki pysznego sushi wypełnione surową lub pieczoną rybą z dodatkiem warzyw lub jajek to nieodparta pokusa dla wszystkich wielbicieli azjatyckich smaków. Sprawdź i przekonaj się, w jak wielu formach występuje i czym się różni!

Jak zrobić lasagne?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić lasagne?

Lasagne przygotujemy z makaronu o tej samej nazwie, sosu pomidorowego z mięsem mielonym, beszamelu i sera żółtego.