Jak zrobić surówkę z białej kapusty?
Do przygotowania surówki z białej kapusty potrzebujemy przede wszystkim kapusty, marchewki, przypraw i sosu, który możemy wykonać z różnych dodatków.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Do przygotowania surówki z białej kapusty potrzebujemy przede wszystkim kapusty, marchewki, przypraw i sosu, który możemy wykonać z różnych dodatków.
Kotlety rybne przygotujemy ze zmielonej ryby, czosnku, cebuli, jajek, bułki tartej i przypraw.
Mleko, podpuszczka, kwasek cytrynowy, woda i sól- tego potrzeba do przygotowania domowej mozzarelli. Jeszcze trochę czasu i cierpliwości i smaczny własnoręcznie zrobiony ser gotowy.
Pieczywo, pomidory, bazylia, czosnek, oliwa – tyle trzeba do przygotowania bruschetty.
Frytki smaży się na rozgrzanym, głębokim oleju lub fryturze. Można to zrobić w wysokim garnku, frytownicy lub na patelni. Całość smaży się kilka-kilkanaście minut, aż frytki będą złoto-brązowe.
Ciasto francuskie, dżem, żółtko i cukier puder- tyle potrzeba do przygotowania rogalików z ciasta francuskiego.
Do przygotowania ryby w occie potrzebujemy usmażonych filetów rybnych, octu, cukru, cebuli i przypraw.
Do przygotowania pyz z mięsem potrzebujemy ziemniaków gotowanych i surowych, mąki, jajka oraz mięsa, cebuli i przypraw.
Bataty możemy ugotować lub upiec i wykorzystać do różnorodnych dań.
Śniadanie to nie tylko kanapki z wędliną, możemy na nie przygotować pastę do kanapek, omleta, owsiankę, czy muffinki. Tak urozmaicone zawsze zjemy ze smakiem.