Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak zrobić mozzarellę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić mozzarellę?

Mleko, podpuszczka, kwasek cytrynowy, woda i sól- tego potrzeba do przygotowania domowej mozzarelli. Jeszcze trochę czasu i cierpliwości i smaczny własnoręcznie zrobiony ser gotowy.

Jak usmażyć frytki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak usmażyć frytki?

Frytki smaży się na rozgrzanym, głębokim oleju lub fryturze. Można to zrobić w wysokim garnku, frytownicy lub na patelni. Całość smaży się kilka-kilkanaście minut, aż frytki będą złoto-brązowe.

Co przygotować na śniadanie?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Co przygotować na śniadanie?

Śniadanie to nie tylko kanapki z wędliną, możemy na nie przygotować pastę do kanapek, omleta, owsiankę, czy muffinki. Tak urozmaicone zawsze zjemy ze smakiem.