Jak upiec frytki w piekarniku?
Do upieczenia frytek w piekarniku potrzebujemy ziemniaków, oleju, trochę cukru i soli.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Do upieczenia frytek w piekarniku potrzebujemy ziemniaków, oleju, trochę cukru i soli.
Kaszę jaglaną możemy jeść z owocami na słodko, z sosem gulaszowym na obiad lub z warzywami w sycącej sałatce.
Dorsza możemy zrobić w formie dzwonków, filetów lub w całości.
Schab pieczemy według zasady – 1 godzina na 1 kg mięsa.
Do przygotowania klusek potrzebujemy przede wszystkim mąki, wody, jajek. Do niektórych dodajemy także gotowane lub surowe ziemniaki czasami twaróg.
Szynkę gotujemy w wodzie z czosnkiem, jałowcem, zielem angielskim, solą i pieprzem.
Bitki wieprzowe przygotowujemy z mięsa, które lekko rozbijamy, przypraw, oleju i dodatku wody. Najpierw je obsmażamy, a następnie dusimy do miękkości.
Smażony, pieczony, czy parowany sandacz w każdej postaci smakuje wybornie.
Pierogi wrzucamy do gorącej, osolonej wodzie i gotujemy od wypłynięcia na powierzchnie przez około 2 minuty.
Płatki owsiane zawierają 366 kcal w 100 g.