

Jak zrobić powidła śliwkowe?
Powidła śliwkowe idealnie nadają się jako dodatek do białego sera, pieczywa bądź do mięs.
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Powidła śliwkowe idealnie nadają się jako dodatek do białego sera, pieczywa bądź do mięs.
Kilka uwag na temat potraw ziemniaczanych.
Kilka cennych uwag o jedzeniu przygotowywaniu kanapek.
Cynamon, ziele angielskie, pieprz itp.
Kawa, kakao - przydatne porady.
Kurczak, kaczka..-porady kulinarne
Prawidłowe zamrażanie grzybów.
Kilka porad dotyczących ziemniaków.
Tagliatelle to długie płaskie wstążki.
Jeden z najbardziej znanych i lubianych makaronów na świecie.