

Sałatka z młodych buraków
Mieliście już okazję kosztować młodych buraczków? Jeśli nie, postawcie na pyszną i sycącą sałatkę z ich dodatkiem - doskonale zasmakuje w towarzystwie mięs z rusztu serwowanych na letniej imprezie!
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Mieliście już okazję kosztować młodych buraczków? Jeśli nie, postawcie na pyszną i sycącą sałatkę z ich dodatkiem - doskonale zasmakuje w towarzystwie mięs z rusztu serwowanych na letniej imprezie!
Oryginalne włoskie risotto doczekało się naszego swojskiego kuzyna. Kaszotto robi prawdziwą furorę na naszych talerzach. Wszystko dzięki prostocie wykonania. Jak zatem je przygotować?
Drobniejsze od truskawek, słodsze od malin i trudno dostępne - poziomki to niedocenione letnie owoce, które rzadko pojawiają się na naszych stołach. Najwyższa pora to zmienić!
Kabaczek wykorzystywany jest do takich dań jak leczo, zapiekanki i pasztety. Można go również przyrządzić z grilla lub zrobić z niego przetwory na zimę.
Zupki chińskie - zdanie na ich temat jest podzielone, jednak bez wątpienia stanowią idealną opcję awaryjną, gdy poczujemy głód. Okazuje się, że można je wykorzystać w bardziej kreatywny i zdrowszy sposób. Jaki?
Sok z czarnego bzu przygotowuje się na bazie kwiatów lub owoców tej rośliny. Wystarczy dany surowiec zalać wodą z cukrem i odstawić na całą noc.
Marzy Ci się domowy chleb a może uwielbiasz drożdżówki? W obu sytuacjach potrzebujesz dobrej bazy, czyli ciasta drożdżowego. Jak je przygotować, by było idealne w smaku i nie zrobił się z niego zakalec?
Faszerowany mięsem, warzywami czy też grzybami - każdy smakuje wyjątkowo! Przy akompaniamencie czerwonego barszczu stanowią znakomite danie! Na co dzień czy od święta, okażą się idealnym posiłkiem podczas spotkania w rodzinnym gronie. Sprawdźcie, jak przygotować krokiety idealne!
Tahini to nieodłączny element kuchni orientalnej. Najważniejszym składnikiem pasty są nasiona sezamu. Sprawdźcie, jak szybko i prosto można przygotować pastę tahini w domu!
W upały rzadko kto ma ochotę na pieczenie. Co jednak zrobić, kiedy ktoś z rodziny ma urodziny lub świętuje jubileusz? W takiej sytuacji zamiast męczyć się z biszkoptem lepiej przygotować tort lodowy! Podpowiadamy, jak to zrobić!