

Wartościowa zupa z bobem
Upały upałami, ale posiłek zjeść trzeba! Co powiecie na lekką kremową zupę ze smakowitym bobem? Sprawdźcie, jak ją przygotować i zachwycie domowników!
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Upały upałami, ale posiłek zjeść trzeba! Co powiecie na lekką kremową zupę ze smakowitym bobem? Sprawdźcie, jak ją przygotować i zachwycie domowników!
Lato jest dla pszczół czasem ogromnego wysiłku - zbierają one nektar nawet z oddalonych o kilkanaście kilometrów terenów! Zebrany nektar przerabiają na miód, który jest jedną z najwartościowszych substancji odżywczych dostarczanych przez naturę! Znacie poszczególne rodzaje tego płynu? Przytajcie poniższy artykuł!
Przechodzisz na dietę i nie wiesz jak sobie osłodzić życie? A może upały sprawiły, że masz ochotę na lekki deser, który nie wymaga stania nad piekarnikiem? W obu przypadkach rada jest jedna - sięgnij po sałatki owocowe!
Słodki, orzeźwiający i kojarzący się z latem - taki właśnie jest arbuz! Z reguły zjadamy go na surowo, nie mając zielonego pojęcia o tym, do ilu potraw można go wykorzystać. Pora na małą przygodę z arbuzem!
Obok spaghetti bolognese i pizzy stanowi trzecie, najbardziej rozpoznawalne danie kuchni włoskiej. Lasagne, czy też po polsku lazania, to nic innego jak odmiana zapiekanki makaronowej, którą warto przygotować samodzielnie w domu!
Sezon grillowy w pełni, a co za tym idzie – hurtowo pieczemy na ruszcie różnego rodzaju mięsa. Każdy jednak doskonale wie, że to, co najlepiej uzupełnia ich smak, to dobrze skomponowane sosy. Jak je przygotować?
Najprostszy sorbet przygotowuje się z mrożonych truskawek. Wystarczy je zmiksować i ewentualnie dosłodzić. W ten sposób można zrobić sorbet z różnych owoców.
Uff, jak gorąco! Mimo iż kochamy lato i marzymy o tym, by temperatura była jak najwyższa, to często upał sprawia, że czujemy się nie najlepiej. Wszystko z powodu nieodpowiedniego nawodnienia organizmu. Dlatego sprawdź, co najlepiej pić w gorące lato!
Z czym kojarzy nam się kuchnia meksykańska? Burrito, chilli i oczywiście guacamole, które stanowi świetny dodatek do wielu dań. Zobacz, jak łatwo przygotujesz je w domu!
Szybkie, pożywne i łatwe – takie obiady lubimy w upały, bo nie wymagają od nas zbyt długiego stania w kuchni. Jeśli i Ty masz ochotę na taki posiłek - sięgnij po łazanki!