Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Jak gotować brukselkę?
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak gotować brukselkę?

Miniaturowe kapustki to warzywa, które przyrządzić można na wiele sposobów - fantastycznie smakują w daniach głównych, zupach czy przekąskach. Ugotujcie brukselkę i przygotujcie z niej coś pysznego. Zapraszamy!

Jak zrobić paschę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić paschę?

Do przygotowania paschy potrzebujemy twarogu, żółtek, cukru, śmietany, masła i bakalii. Jej przygotowanie nie jest skomplikowane.

Jak zrobić omlet?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić omlet?

Omlet to jeden z najlepszych i najwartościowszych pomysłów na dobre śniadanie. Jakie rodzaje tego przysmaku wyróżniamy, z czym najlepiej go przyrządzić i jak usmażyć? Poniżej znajdziecie kilka wskazówek na udany omlet!

Jak zrobić babkę piaskową?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić babkę piaskową?

Do przygotowania babki piaskowej potrzebujemy mąki pszennej i ziemniaczanej oraz cukru, proszku do pieczenia, masła i jajek. Przepis na babkę piaskową jest banalnie prosty, wypróbuj na Wielkanoc!

Jak zrobić klarowane masło?
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić klarowane masło?

Masło klarowane doskonale nadaje się do smażenia, pieczenia, gotowania, a nawet wypiekania ciast. Poniżej podpowiadamy z czym je łączyć i jak samodzielnie zrobić. Przeczytajcie koniecznie!

Mleczko kokosowe - dodatek idealny!
  • 2
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Mleczko kokosowe - dodatek idealny!

Lubicie odkrywać nowe smaki? Mleczko kokosowe będzie uniwersalnym dodatkiem do dań głównych, przekąsek i deserów. Produkt ten to również doskonała alternatywa dla osób borykających się z alergią pokarmową na mleko krowie! Nie wiecie jak wykorzystać kokosowy rarytas? Odpowiedź znajdziecie poniżej!

Dobroczynne siemię lniane
  • 5
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Dobroczynne siemię lniane

Len ma cudowne właściwości zdrowotne, a przy tym jest łatwo dostępny i tani. Macie na niego kulinarny pomysł? Zainspirujcie się naszymi przepisami i doceńcie jego smak. Zapraszamy!

Jak zrobić sos tatarski?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić sos tatarski?

Sos tatarski robi się na bazie majonezu, marynowanych grzybów, kiszonych ogórków i chrzanu. Stanowi świetny dodatek do jajek, mięs i ryb. Zamiast grzybów możesz wykorzystać marynowane kapary. Zobacz jak zrobić ten sos!

Schab po warszawsku
  • 3
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Schab po warszawsku

Schab po warszawsku, czyli mięso w galarecie to pomysł na pyszny i odświętny obiad dla całej rodziny. Nie wiecie jak przyrządzić tę sztukę mięsa? Zobaczcie jak wygląda w naszym wydaniu!