Flaczki wyśmienite
Jeśli lubisz flaczki - zrób cielęce - są wyśmienite!
Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.
Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.
Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.
Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!
Jeśli lubisz flaczki - zrób cielęce - są wyśmienite!
Chyba nie każdy o tym wie, czemu mięso powinno skruszeć?
Czy warto jeść mięso gęsi? Jest dosyć tłuste, co z dietą?
Czym jest Foie gras i jak ją przygotować?
Mięso królika jest zdrowe - z tego względu poleca się je nawet niemowlętom - oczywiście w postaci rozdrobnionej.
Kilka słów na temat blanszowania.
Na czym polega peklowanie.
Jak kupić kiełbasę dobrą, bez chemicznych dodatków - a przy tym smaczną.
Porada na temat mięsa z indyka.
Porada na temat jedzenia wołowiny.