Jak należy przechowywać świeżą wołowinę?
Porada na temat przechowywania wołowiny.
Niektórzy nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. O czym należy pamiętać przygotowując mięsne dania, co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne? Tutaj znajdziesz odpowiedzi na wszystkie pytania dotyczące mięs - ich przyrządzania, pieczenia, smażenia, grillowania.
Lubisz kotlety mielone, ale znudził Ci się już obecny przepis? Odkryj nowe pomysły na odmienione kotlety mielone.
Sprawdź dlaczego warto jeść drób, jakie przyprawy idealnie pasują do mięs oraz co nam mówi kolor flaczków.
Czym doprawić mięso gotowane na parze, aby nie było mdłe? Jak rozmrażać mięso, aby nie traciło swoich substancji odżywczych? Czym jest Foie gras i jak je przygotować? Służymy radą!
Porada na temat przechowywania wołowiny.
Porada na temat rozbijania mięsa.
Co zrobić, żeby wątróbka nie była twarda czy wręcz żylasta?
Co dodać między innymi do wieprzowiny czy wołowiny.
Smaczna i zdrowa wątróbka.
Opowiem jak sprawić by kurczak pieczony w piekarniku posiadał chrupiącą skórkę, ale nie był suchy.
Sposób jest naprawdę bardzo dobry i zdrowy.
Najważniejsze jest tu, że pozbywamy się zbędnego dodatkowego tłuszczu.
Bez obaw ja tak robię i wszystko jest OK.
Smakowite mięso po rozmrożeniu.