Gotujmy.pl radzi na co dzień i od święta. Poznajcie nasze porady dotyczące diety dziecka, zasad savoir-vivre czyli zachowania przy stole (odwieczny dylemat jak położyć sztućce już nie będzie dla Was problemem, a sztuka nakrywania stołu będziecie mieć w małym paluszku.

Zapoznajcie się koniecznie z zaleceniami dotyczącymi diety małego i dużego dziecka, przepisami na śniadania, drugie śniadania i podwieczorki dla milusińskich. Poznacie odpowiedź na pytanie jak często dzieci powinny jeść słodycze.
 
Dowiecie się jak prawidłowo przechowywać produkty tak, abyśmy mogli cieszyć się nimi dłużej. Odkryjecie sposoby na zawsze świeże zioła, które są jednym z najbardziej aromatycznych dodatków do potraw. Wspólnie uratujemy nieudane ciasta i wykorzystamy czerstwe pieczywo.
 
W zakładce Na przeziębienie podpowiemy Wam jak szybko zwalczyć przeziębienie m.in. starymi dobrymi domowymi sposobami. Poznacie przepis na domową nalewkę, która szybko stawia na nogi i odkryjecie, że miód to naturalne lekarstwo.
 
Porady Gotujmy.pl zawsze na czasie – na co dzień i od święta!
Czosnek
LIDZIA LIDZIA | Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14
Porady Gotujmy

Czosnek

Czosnek ma zastosowanie, jak zioła, choc nie należy do ich rodziny. Dzięki olejkom eterycznym ma bardzo intensywny smak, ale nie tylko...

Wino i szkło
LIDZIA LIDZIA | Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14
Porady Gotujmy

Wino i szkło

Jak mówią Francuzi "sa faire la bouche" - przygotowac usta do degustacji wina, ale nie tylko, również właściwe naczynie .

Zamrażanie warzyw
LIDZIA LIDZIA | Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14
Porady Gotujmy

Zamrażanie warzyw

Określenie "świeże warzywa" jest jak najbardziej trafne. Nie mogą to byc już przechowywane, zwiędnięte, nadgniłe rośliny.