Łatwy sposób na grillowanie bez dymu
Sezon grillowy w pełni, coraz więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu w towarzystwie przyjaciół i rodziny. Wiąże się to z możliwością przygotowania smacznych potraw w krótkim czasie.
Sezon grillowy w pełni, coraz więcej czasu spędzamy na świeżym powietrzu w towarzystwie przyjaciół i rodziny. Wiąże się to z możliwością przygotowania smacznych potraw w krótkim czasie.
Zielone, białe, a nawet fioletowe - w maju szparagi często pojawiają się na naszych stołach. Warto dowiedzieć się o nich nieco więcej.
Wiosna to idealny czas na oczyszczenie organizmu, zregenerowanie sił oraz być może pozbycie się nadmiaru zbędnych kilogramów. Przeczytaj artykuł i wypróbuj jadłospis autorstwa Dietetyk w Stolicy!
Żurek, obok pisanek, babki i białej kiełbasy, to nieodłączny element wielkanocnego śniadania. Jego obecność w świątecznym menu jest mocno związana z polską tradycją. Poznaj historię oraz przepis na wielkanocny żurek na zakwasie.
Polecam prosty sposób na obieranie gotowanych jajek na twardo. Szczególnie tych świeżutkich, bo to z takimi jest na ogół jest największy problem.
Zapominasz usunąć mleko, które wykipiało, a po zaschnięciu przypalony kożuch wydaję się nie do wyczyszczenia? Oto rozwiązanie!
Jak poradzić sobie z twardą skorupką strusiego jaja, aby nie uszkodzić zbytnio skorupki i wydostać jego zawartość?
Co zrobić, aby gotowany przez nas ryż się nie tylko nie przypalił, ale też nie okazał się zbyt kleisty?
Kuchenne abecadło na temat ziemniaków, kilka porad przydatnych w codziennym życiu związanych z ziemniakami. Gotowanie, przechowywanie i tak dalej...
W przepisach często możemy spotkać, że należy użyć białek lub żółtek osobno. Ale jak to zrobić sprytnie?