Pesto brokułowo-szpinakowe - jak je zrobić?
Brokuły i szpinak to warzywa, których samodzielne jedzenie bywa nudne. Pesto w formie pasty może być podawane na różne sposoby. Oto kilka propozycji.
Brokuły i szpinak to warzywa, których samodzielne jedzenie bywa nudne. Pesto w formie pasty może być podawane na różne sposoby. Oto kilka propozycji.
To najważniejsza impreza w życiu Waszego dziecka. Urodziny czy dzień dziecka będą zawsze miło wspominać, jeśli przygotujemy je odpowiednio. Zobacz porady, które ułatwią Ci przygotowanie balu dla dziecka.
Dieta rozgrzewająca szczególnie w okresie jesienno-zimowym cieszy się dużą popularnością. Stały rytm spożywania posiłków, odpowiednia temperatura dań oraz rozgrzewające składniki - w tym tkwi klucz do sukcesu. Poznajcie pozostałe kulinarne triki, które pomogą rozgrzać organizm.
Suszone śliwki są smaczne i zdrowe. Mogą stanowić dodatek zarówno do słodkich, jak i wytrawnych potraw. Zobacz jak przechowywać śliwki oraz jak łatwo je włączyć do codziennej diety. Poznaj wartości odżywcze suszonej śliwki.
Złota jesień potrafi być energetyzująca, jednak to właśnie ta pora roku najczęściej wywołuje uczucie melancholii i stresu. Na szczęście przed negatywnymi emocjami możemy obronić się dietą. Co powinna uwzględniać dieta antystresowa - radzi Dietetyk w Stolicy!
Nadszedł dzień, w którym zabrzmiał pierwszy dzwonek. Dzieci z impetem ruszyły do szkoły, a my znów zastanawiamy się, co włożyć im do plecaka na drugie śniadanie. Doskonałym pomysłem na zdrową przekąskę są chrupiące batony zbożowe BA!
Doprawianie dań alkoholem to prawdziwa sztuka. Wraz z dodatkowymi procentami potrawy zyskują nowe kulinarne oblicze. Zobaczcie przepisy Tomka Woźniaka na dania, których smak podkreśla legendarna Żubrówka!
Dolegliwości przewodu pokarmowego to problem, który dotyczy sporej części społeczeństwa. To co jemy na co dzień rzutuje na pracę naszego układu pokarmowego. Warto więc zatroszczyć się o to, by codzienna dieta była łatwo przyswajalna. Jak to zrobić - zdradza Ewa Jarosz, czyli Dietetyk w Stolicy!
Jak odpowiednio przygotować do spożycia sałatę, aby ta nie straciła w tym procesie zbyt wiele witamin?
Lato daje nam mnóstwo możliwości i okazji do zmian. Między innymi ułatwia komponowanie zdrowych posiłków, dzięki różnorodności pysznych i świeżych warzyw i owoców. Dietetyk Ewa Jarosz radzi nam, jak powinna wyglądać zrównoważona dieta na lato!