Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Jak przyrządzić flądrę?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak przyrządzić flądrę?

Flądra to bardzo smaczna i tania ryba. Smaży się ją bardzo krótko. Można ją upiec z warzywami w piekarniku lub zrobić z niej rybne kotlety.

Jak zrobić leczo z kabaczka?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić leczo z kabaczka?

Do leczo z kabaczkiem w roli głównej można dodać pomidory, paprykę, cebulę, pieczarki, swojską kiełbasę lub wędzone tofu.

Jak zrobić lody na patyku?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jak zrobić lody na patyku?

Domowe lody na patyku można przygotować ze zblendowanych owoców, które wystarczy przełożyć do specjalnych pojemników i umieścić w zamrażalniku. Lody z dodatkiem jajek najlepiej robić z mocno ubitej piany z białek i żółtek utartych z cukrem pudrem.

Jaka surówka do ryżu?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Porady

Jaka surówka do ryżu?

Z neutralnym smakiem ryżu najlepiej komponują się wyraziste dodatki, takie jak kapusta, świeża papryka, rukola i cebula. Z ryżem rewelacyjnie smakują surówki z dodatkiem octu balsamicznego i czosnkowej oliwy.

Jak zrobić zupę krem z brokułów?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić zupę krem z brokułów?

Zupę krem przygotowuje się z dwóch główek brokułów, odrobiny cebuli, bulionu, śmietany i przypraw. Zagotowane warzywa należy zmiksować przy użyciu blendera na gładką masę i doprawić.

Jak zrobić omlet z serem?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić omlet z serem?

Omlet z serem robi się z roztrzepanych jajek z odrobiną mleka i sera żółtego. Smakuje wyśmienicie z dodatkiem szczypiorku lub cebulki.

Jak zrobić makaron z pesto?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić makaron z pesto?

Pesto przygotowuje się, blendując ze sobą oliwę wraz z warzywami, przyprawami i serem np. typu parmezan. Sos świetnie smakuje z makaronem typu tagliatelle.

Jak zrobić karmelki?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Kulinarne ABC

Jak zrobić karmelki?

Słodkie karmelki przygotowuje się, gotując ze sobą śmietanę, cukier, masło, miód i wanilię. Gdy masa zacznie wrzeć, należy dodać migdały.