

Jak sprawdzić świeżość mięsa?
Często kupując mięso ślepo ufamy sprzedawcom, że jest ono świeże. Z tego powodu nierzadko przynosimy je do domu i okazuje się, że jedyne co można z nim zrobić, to wyrzucić do kosza. Jak uniknąć takiej sytuacji?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Często kupując mięso ślepo ufamy sprzedawcom, że jest ono świeże. Z tego powodu nierzadko przynosimy je do domu i okazuje się, że jedyne co można z nim zrobić, to wyrzucić do kosza. Jak uniknąć takiej sytuacji?
Zastanawialiście się kiedyś jak jecie? Tryb życia, jaki wymusza współczesny świat, narzuca pośpiech, ale często sami przyczyniamy się do tego, że na nic nie starcza nam czasu, nawet na jedzenie. Efektem tego jest kanapka zjedzona w biegu, batonik „pochłonięty” w drodze do pracy i posiłek z najbliższego baru „fast-food” na obiad. Jemy szybko, ale czy sprawia nam to przyjemność?
Oryginalne włoskie risotto doczekało się naszego swojskiego kuzyna. Kaszotto robi prawdziwą furorę na naszych talerzach. Wszystko dzięki prostocie wykonania. Jak zatem je przygotować?
Masła smakowe to wspaniały dodatek do grzanek, naleśników, ciast i deserów. Co powiecie na domowe masło orzechowe? Sprawdźcie, jak w szybki i prosty sposób je przygotować!
Drobniejsze od truskawek, słodsze od malin i trudno dostępne - poziomki to niedocenione letnie owoce, które rzadko pojawiają się na naszych stołach. Najwyższa pora to zmienić!
„Mamo, tato, ja nie chcę!” - nie ma rodzica, który choć raz nie usłyszałby tego zdania z ust swojej pociechy. Czasem powodem jest gust kulinarny malucha a czasem… źle skomponowany posiłek!
Kabaczek wykorzystywany jest do takich dań jak leczo, zapiekanki i pasztety. Można go również przyrządzić z grilla lub zrobić z niego przetwory na zimę.
Befsztyk tatarski nazywany potocznie tatarem to drobno posiekane mięso wołowe serwowane z żółtkiem jajka, cebulką, grzybkami i ogórkiem kiszonym. Lubicie jadać tę ciekawą w smaku zakąskę? Poniżej znajdziecie przepis i wskazówki do jej przygotowania!
Zupki chińskie - zdanie na ich temat jest podzielone, jednak bez wątpienia stanowią idealną opcję awaryjną, gdy poczujemy głód. Okazuje się, że można je wykorzystać w bardziej kreatywny i zdrowszy sposób. Jaki?
Pierwszym krokiem, jaki wykonują osoby postanawiające schudnąć jest często wpisanie w wyszukiwarkę internetową frazy „dieta odchudzająca”. W odpowiedzi uzyskuje się ogromną ilość wyników, które nie ułatwiają wyboru. Na co zwracać uwagę wybierając dietę?