

Sposoby zdobienia pisanek
Kolorowe, ozdobne jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego koszyczka. Są także piękną ozdobą świątecznego stołu. Jakimi sposobami można je dekorować?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Kolorowe, ozdobne jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego koszyczka. Są także piękną ozdobą świątecznego stołu. Jakimi sposobami można je dekorować?
Już niedługo będziemy przygotować się do Świąt Wielkanocnych. Ozdobione jajka to chyba pierwsza rzecz, jaka przychodzi nam na myśl, jak o nich pomyślimy. Zobaczcie, jak w łatwy sposób możecie stworzyć kolorowe pisanki!
Ryby w naszym jadłospisie pojawiają się dość często i równie często polecane są także przez dietetyków. Co jednak należy o nich wiedzieć, by jeść zdrowo i bezpiecznie?
Kto z nas nie zna majonezu? Śmiem twierdzić, że nie ma takiej osoby. W moim artykule chciałabym Wam przybliżyć majonez i jego miejsce w kuchniach świata.
Zazwyczaj unikamy tego, czego nie znamy. Ciężko nam się przełamać, aby spróbować czegoś nowego. Takim warzywem jest jarmuż - niedoceniany i rzadko kupowany. Przeczytajcie, dlaczego warto go jeść!
Pewnie większość z was do panierowania używa wyłącznie bułki tartej. Jeśli macie ochotę nieco odmienić swoje kotlety, zapraszam do skorzystania z moich propozycji!
To prosty, tani, szybki a przede wszystkim smaczny sposób na urozmaicenie posiłków, którym mogą zajadać się zarówno dzieci jak i dorośli. Zachęcam do wypróbowania moich pomysłów!
Wraz z nadejściem wiosny, na którą wszyscy czekamy, pojawiają się w sklepach i na straganach pierwsze młode warzywa. Jednocześnie coraz częściej słyszy się, że nie są one zdrowe - dlaczego?
Mają wielką moc - przede wszystkim dodają smaku i charakteru naszym potrawom, a przy okazji wykazują wiele dobroczynnych właściwości zdrowotnych. Warto skorzystać z tej podwójnej zalety!
Często zdarza się, że zostaje nam pieczywo, którego nie zdążyliśmy wykorzystać. Niestety na drugi lub trzeci dzień nie jest już tak smaczne. Przeczytajcie, w jaki sposób możecie je wykorzystać.