Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Sposoby zdobienia pisanek
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Wielkanoc

Sposoby zdobienia pisanek

Kolorowe, ozdobne jajka są nieodłącznym elementem wielkanocnego koszyczka. Są także piękną ozdobą świątecznego stołu. Jakimi sposobami można je dekorować?

Domowe sposoby barwienia pisanek
  • 2
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Wielkanoc

Domowe sposoby barwienia pisanek

Już niedługo będziemy przygotować się do Świąt Wielkanocnych. Ozdobione jajka to chyba pierwsza rzecz, jaka przychodzi nam na myśl, jak o nich pomyślimy. Zobaczcie, jak w łatwy sposób możecie stworzyć kolorowe pisanki!

Co musisz wiedzieć o rybach?
  • 1
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Ryby

Co musisz wiedzieć o rybach?

Ryby w naszym jadłospisie pojawiają się dość często i równie często polecane są także przez dietetyków. Co jednak należy o nich wiedzieć, by jeść zdrowo i bezpiecznie?

Podróż szlakiem majonezu
  • 1
meg-air meg-air | Złoty Ekspert | Przepisów: 19, Artykułów: 131
Kulinarne ABC

Podróż szlakiem majonezu

Kto z nas nie zna majonezu? Śmiem twierdzić, że nie ma takiej osoby. W moim artykule chciałabym Wam przybliżyć majonez i jego miejsce w kuchniach świata.

Jak kupować i przygotowywać jarmuż?
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Warzywa

Jak kupować i przygotowywać jarmuż?

Zazwyczaj unikamy tego, czego nie znamy. Ciężko nam się przełamać, aby spróbować czegoś nowego. Takim warzywem jest jarmuż - niedoceniany i rzadko kupowany. Przeczytajcie, dlaczego warto go jeść!

Pyszne i zdrowe pasty jajeczne
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Porady Gotujmy

Pyszne i zdrowe pasty jajeczne

To prosty, tani, szybki a przede wszystkim smaczny sposób na urozmaicenie posiłków, którym mogą zajadać się zarówno dzieci jak i dorośli. Zachęcam do wypróbowania moich pomysłów!

Czy nowalijki są zdrowe?
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Warzywa

Czy nowalijki są zdrowe?

Wraz z nadejściem wiosny, na którą wszyscy czekamy, pojawiają się w sklepach i na straganach pierwsze młode warzywa. Jednocześnie coraz częściej słyszy się, że nie są one zdrowe - dlaczego?

Rozgrzewające przyprawy
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Porady zdrowotne

Rozgrzewające przyprawy

Mają wielką moc - przede wszystkim dodają smaku i charakteru naszym potrawom, a przy okazji wykazują wiele dobroczynnych właściwości zdrowotnych. Warto skorzystać z tej podwójnej zalety!

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo?
  • 1
BĄBELEK85 BĄBELEK85 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 186, Artykułów: 74
Porady Gotujmy

Jak wykorzystać czerstwe pieczywo?

Często zdarza się, że zostaje nam pieczywo, którego nie zdążyliśmy wykorzystać. Niestety na drugi lub trzeci dzień nie jest już tak smaczne. Przeczytajcie, w jaki sposób możecie je wykorzystać.