Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia.

Poniżej znajdziecie porady cukiernicze: jak upiec idealny biszkopt, jaka powinna być odpowiednia temperatura i czas wypieku poszczególnych ciast. Dowiedziecie się co zrobić, aby kruche babeczki lub spód do ciasta był naprawdę kruchy?

Podzieliliśmy się z wami sekretem wypieku ciasta drożdżowego oraz przepisem na idealną polewę czekoladową do ciasta. Z naszymi przepisami i poradami przekonacie się także, że upieczenie tortu to nic trudnego.

Zgromadzone przez nas przepisy na ciasta i inne słodkości sprawią, że z amatora cukiernictwa staniecie się prawdziwym cukiernikiem.

Beza w kolorze
lipka02 lipka02 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 1186, Artykułów: 34
Ciasta

Beza w kolorze

Aby warstwa bezowa pod kruszonką wyglądała świetnie.

Szarlotki że palce lizać!
  • 2
cherry cherry | Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729
Ciasta

Szarlotki że palce lizać!

Jabłonie uginają się pod ciężarem dojrzałych owoców, a w sklepach i na straganach nie problem dostać jabłka? Zrób szarlotkę! Oto wypróbowane przepisy na szarlotki i jabłeczniki.