Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia.

Poniżej znajdziecie porady cukiernicze: jak upiec idealny biszkopt, jaka powinna być odpowiednia temperatura i czas wypieku poszczególnych ciast. Dowiedziecie się co zrobić, aby kruche babeczki lub spód do ciasta był naprawdę kruchy?

Podzieliliśmy się z wami sekretem wypieku ciasta drożdżowego oraz przepisem na idealną polewę czekoladową do ciasta. Z naszymi przepisami i poradami przekonacie się także, że upieczenie tortu to nic trudnego.

Zgromadzone przez nas przepisy na ciasta i inne słodkości sprawią, że z amatora cukiernictwa staniecie się prawdziwym cukiernikiem.

Sposób na śliwki
MARIA66 MARIA66 | Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132
Ciasta

Sposób na śliwki

Pieczesz ciasto ze śliwkami przeczytaj poradę , aby ciasto się udało.

Sezon na śliwki
p.jola1 p.jola1 | Złoty Ekspert | Przepisów: 919, Artykułów: 9
Ciasta

Sezon na śliwki

Trochę o śliwkach, układaniu ich na placku oraz przepisie na placek, który zawsze się udaje.

Ciasto ptysiowe - jak przygotować?
  • 1
marietta marietta | Srebrny Ekspert | Przepisów: 2157, Artykułów: 15
Ciasta

Ciasto ptysiowe - jak przygotować?

Ciasto ptysiowe jest ciastem parzonym. Wyrasta ono silnie w czasie pieczenia, a wewnątrz niego tworzy się przestrzeń, którą nadziewa się kremem.