Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.

W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.

W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.

Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.

Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.

Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
 
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.

Jak wałkować klejące ciasta
  • 4
zewa zewa | Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131
Ciasta

Jak wałkować klejące ciasta

Czasami jest tak, że piekąc ciasta ciężko je przełożyć na blaszkę, bo się po prostu klei...Zobacz jak wałkować klejące ciasto.

Placki ziemniaczane - rodzaje
jagienka jagienka | Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172
Warzywa

Placki ziemniaczane - rodzaje

Placki ziemniaczane to nie tylko nasza specjalność - jakie inne rodzaje placków na bazie ziemniaków nosi nasza planeta? Sprawdź!

Apetyczna babka
Agula&Stabi Agula&Stabi | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 8
Ciasta

Apetyczna babka

Apetyczna babka może być jeszcze lepsza. Gdy wykorzysta się pewien trik przy pieczeniu tego ciasta. Polecamy :)