By podkreślić smak bigosu dodaj jabłka
Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
Podam kilka ważnych informacji jak należy przechowywać jaja, aby dłużej pozostawały świeże.
Oto porada dla mniej wprawnych lub niepewnych. Zdarza wam się zakalec, pomimo poprawnego korzystania z przepisu?
Czy w prawidłowy sposób przechowujesz pieczywo?
Przepis na domowy cukier cytrynowy-idealny do deserów.
Pieczarki czasami nabierają ciemnego odcienia, ale jest sposób na to, by zachowały swój kolor w słoiku.
Łatwy sposób na uratowanie przesolonego mięsa.
Sposób na soczyste sznycle - drobiowe lub wieprzowe.
Sposób na gładką i elastyczną polewę do ciast.
Świetna porada na temat poprawy koloru gotowanych flaków.