mika3008
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 204, Artykułów: 3By podkreślić smak bigosu dodaj jabłka
Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
mika3008
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 204, Artykułów: 3Mój sposób na udany i pyszny bigos, który znam od Babci.
ELKAW83
| Starszy Kucharz | Przepisów: 19, Artykułów: 2Podam kilka ważnych informacji jak należy przechowywać jaja, aby dłużej pozostawały świeże.
Madzik209
| Kucharz | Przepisów: 15, Artykułów: 1Oto porada dla mniej wprawnych lub niepewnych. Zdarza wam się zakalec, pomimo poprawnego korzystania z przepisu?
KarolinaS
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 121, Artykułów: 9Czy w prawidłowy sposób przechowujesz pieczywo?
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Przepis na domowy cukier cytrynowy-idealny do deserów.
Rossie
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 199, Artykułów: 17Pieczarki czasami nabierają ciemnego odcienia, ale jest sposób na to, by zachowały swój kolor w słoiku.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Łatwy sposób na uratowanie przesolonego mięsa.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na soczyste sznycle - drobiowe lub wieprzowe.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na gładką i elastyczną polewę do ciast.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Świetna porada na temat poprawy koloru gotowanych flaków.