justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Smażenie beztłuszczowe ryb i mięsa
Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Masz dość brzydkich plam i ciemnych nalotów na Twoich srebrnych sztućcach? Istnieje łatwy i domowy sposób na ich usunięcie!
justka.zet
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 137, Artykułów: 31Nieraz pewnie zdarzyło Ci się dodać o jedną szczyptę soli za dużo i cała potrawa lądowała w koszu na śmieci. Jest na to łatwy sposób...
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Szparagi obiera się zaczynając od główki kierując się do ogonka. Odcinamy zwykle ok. 2cm ogonka który bywa wysuszony ...
elutka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 9Jeśli jest problem po sylwestrze - to musi pomóc!
Babcia Halinka
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2266, Artykułów: 50Do gotowania kukurydzy zamiast soli dodaj kilka kropli soku z cytryny. Sól sprawia bowiem, że ...
elutka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 9Jak zapobiec temu, by z rogalików wyciekał nam dżem? 100% skuteczności !
admin
| Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844Prawoślaz lekarski jest znany i stosowany już od czasów starożytnych
elutka
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 128, Artykułów: 9Różne są sposoby przechowywania grzybów, ale ja chcę przedstawić Wam...
ebolus
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 1Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki dodać przyprawy,zalać letnią wodą ,a na wierzch położyć kromkę razowego chleba.