Smażenie beztłuszczowe ryb i mięsa
Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jeśli masz ochotę na lekką i dietetyczną potrawę, możesz usmażyć rybę lub mięso, nie używając żadnego tłuszczu.
Masz dość brzydkich plam i ciemnych nalotów na Twoich srebrnych sztućcach? Istnieje łatwy i domowy sposób na ich usunięcie!
Nieraz pewnie zdarzyło Ci się dodać o jedną szczyptę soli za dużo i cała potrawa lądowała w koszu na śmieci. Jest na to łatwy sposób...
Szparagi obiera się zaczynając od główki kierując się do ogonka. Odcinamy zwykle ok. 2cm ogonka który bywa wysuszony ...
Jeśli jest problem po sylwestrze - to musi pomóc!
Do gotowania kukurydzy zamiast soli dodaj kilka kropli soku z cytryny. Sól sprawia bowiem, że ...
Jak zapobiec temu, by z rogalików wyciekał nam dżem? 100% skuteczności !
Prawoślaz lekarski jest znany i stosowany już od czasów starożytnych
Różne są sposoby przechowywania grzybów, ale ja chcę przedstawić Wam...
Wszystkie składniki pokroić na małe kawałki dodać przyprawy,zalać letnią wodą ,a na wierzch położyć kromkę razowego chleba.