Fondue - specjał szwajcarski rodzaje
Fondue specjał szwajcarski, różne rodzaje.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Fondue specjał szwajcarski, różne rodzaje.
Doskonałe porady na temat szpinaku.
Kasza kuskus zastosowanie w kuchni.
Udane przetwory z ogórków - tajemnica to ogorki, które zachowują chrupkość :)
"Ja chcę żonę mieć buraczą,bo przy pani wszyscy płaczą" - jak to mówił pan Burak do pani Cebuli...Nie wszyscy - ja nie płaczę, ja mam sposób!
Każdy lubi twarde i chrupiące korniszony.
Szybki i prosty sposób na wykończenie ciasta.
Aby zapobiec zakalcowi.
doskonałe porady na temat makaronu i jego zastosowanie
Sposób na to jak poradzić sobie z rozmiękłym ciastem.