ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Smażymy cebulę
Jak zrobić idealną cebulę smażoną?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak zrobić idealną cebulę smażoną?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak zrobić ciasto kruche o smaku orzechowym?
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Co zrobić aby nasze kruche ciasto było miękkie?
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na soczysty i pyszny pieczony schab.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Dekoracja ciasta lukrem- kilka porad.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Dodatki do mięs- kilka prostych rad.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na puszyste i pyszne naleśniki.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Przyprawianie i przyrządzanie ryby-odpowiednia kolejność.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Łatwy sposób na pozbycie się niemiłego zapachu kapusty.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172kalafior- odmiana kapusty, smak białej głowy