jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Owoc karambola
Jak podawać i serwować egzotyczny owoc karambola
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172Jak podawać i serwować egzotyczny owoc karambola
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172porady jak kupować i podawać ananasa
Smakowita88
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 301, Artykułów: 49Sałata dla zdrowia i urody- jak powinniśmy ją traktować przed podaniem
kamilek9305
| Kuchcik | Przepisów: 0, Artykułów: 1Jakie najczęściej błędy robimy przy mizerii?
agus205
| Kucharz | Przepisów: 0, Artykułów: 3porada dotycząca ułożenia dodatków na pizzy
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Środki zastępcze do wypieków.
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Proste porady dotyczące ciasta kruchego.
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Kilka ciekawych porad dotyczących gotowania jarzyn.
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Proste rozwiązanie na za pikantny sos.
Triss
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1109, Artykułów: 98Prosty sposób na ładne kawałki ryby.