Niescukrzone konfitury
Czas na konfitury - porada aby były niescukrzone
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Czas na konfitury - porada aby były niescukrzone
Czasami zdarza się, że ciasto biszkoptowe nie daje się zwinąć na roladę, bo łamie się i kruszy
Idealne jabłka do szarlotki.
Jak prawidłowo i bez kłopotu ugotować smaczny ryż.
Porada na temat smażenia cebuli, aby szybciej stała się miękka.
Jagody to delikatne owoce, trzeba je delikatnie myć
Placki chyba robi każdy, ale co do nich dodać, by były niepowtarzalne.
Zamiast ciężkiej smietany- jogurt.
Marynata do mięsa- oryginalny pomysł.
Jak sparawić, aby mięso było smaczniejsze.