katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Ocet balsamiczny balsamem dla podniebień
Ocet balsamiczny jest idealnym dodatkiem stosowanym w kuchni.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Ocet balsamiczny jest idealnym dodatkiem stosowanym w kuchni.
katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Ocet balsamiczny wygląda jak brązowe złoto a jak smakuje?
gosiek i edzia
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 228, Artykułów: 23Do zrobienia majonezu nie wystarczą odpowiednie proporcje składników, tu potrzeba cierpliwości.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Porady na temat wyrobu lukrów i polew do ciast.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na idealnie usmażone pieczarki.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na idealny, aksamitny sos winegret
edytaha
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 992, Artykułów: 3Ugotowanie jajka z pękniętą skorupką? To proste
Stenka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 331, Artykułów: 7Sposób, aby zwarzony krem nie wyrzucać, tylko go uratować
agnieszkalider
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 786, Artykułów: 88Aby wątróbka nie była łykowata, twarda
agnieszkalider
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 786, Artykułów: 88Co zrobić żeby ciasto na makaron, pizzę,kluseczki miało inny i nietuzinkowy kolor