Jak rozmrażać mięso
Aby nie tracić substancji odżywczych z mięsa
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Aby nie tracić substancji odżywczych z mięsa
Sposób na idealnie kruche ciasto
Co zrobić z cebulą aby uniknąć ronienia łez podczas krojenia cebuli?
Gotując zupę wrzucimy do niej zbyt dużo soli łatwo zniwelować zawartość soli
Co zrobić aby sernik był idealny i puszysty
Co zrobić aby warzywa zabarwione chlorofilem pod przeprowadzeniu obróbki cieplne wciąż zachowały swój zielony kolor?
Podpowiadamy jak zrobić domową mieszankę przypraw z warzyw.
Jak szybko i skutecznie pozbyć się skórki z pomidora
Co zrobić żeby fasola podczas gotowania nie była twarda?
Aby ogórek po obraniu nie miał posmaku goryczy warto wiedzieć, w jaki sposób go obrać. Dowiedz się, jak robić to prawidłowo!