

Śledzie - przyrządzanie
dobre rady na temat przyrządzania śledzi
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
dobre rady na temat przyrządzania śledzi
rzepa- doskonałe warzywo na każdą porę roku
doskonałe porady na temat naleśników i różne rodzaje naleśników
doskonałe porady na temat ryb
Jak krok po kroku czyścić, patroszyć i dzielić na dzwonka świeżą rybę? To wcale nie takie trudne.
Tłuszcz z kaczki lub gęsi świetnym produktem w kuchni.
jarmuż, brukselka, kapusta biała, kapusta włoska, kapusta czerwona, kapusta pekińska - warzywa kapustne
gatunki włoskich serów - parmezan, mozzarella, mascarpone, gorgonzola
małże, głowonogi i skorupiaki - owoce morza
pomidor - co w sobie ma czerwona kula