katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Zielona sałata
Zaczyna się sezon na jedzenie warzyw.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Zaczyna się sezon na jedzenie warzyw.
katasia127
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 8, Artykułów: 87Lubię gdy mięso jest soczyste i chrupiące
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Co warto wiedzieć o słynnym makaronie.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Smacznym i pożywnym urozmaiceniem śniadania są jajka.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Dla nie lubiących i nie tolerujących mleka krowiego.
kasiunia
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 103, Artykułów: 197Mleko dostarcza niezwykle dużo składników odżywczych i nie zawiera pustych kalorii.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Porada na temat używania suszonej cebuli.
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172rewelacyjne porady na temat mięsa
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172rewelacyjne porady na temat przygotowywania ciast
jagienka
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 917, Artykułów: 172doskonałe porady na temat ziemniaków