

Jak kupić rybę mrożoną?
Ryba mrożona - jak sprawdzić, czy nie przeleżała w zamrażarce w sklepie zbyt długo?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Ryba mrożona - jak sprawdzić, czy nie przeleżała w zamrażarce w sklepie zbyt długo?
Kilka słów na temat blanszowania.
Na co zwrócić uwagę, kiedy chcemy dostać prawdziwie świeżą rybę? Jak nie dac się oszukać?
Kiedy coś się gotuje, a kiedy wre?
Na czym polega peklowanie.
Obranie pomidora ze skórki nie należy do zadań łatwych. Wykorzystaj ten sposób, a obieranie pomidora będzie szybkie i proste!
Ciekawa porada dla każdej gospodyni domowej.
Jeśli chcesz , by farsz do pizzy ładnie przylegał do ciasta i był wilgotny wymieszaj składniki.
Możesz łatwo sprawić, by twoja pizza była zdrowsza i lżej strawna.
Co zrobić, by masełko zrobione samodzielne było miękkie i trwałe.