

Sałata zielona cały rok
Co zrobić, aby sałata była świeża i zielona przez cały rok?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Co zrobić, aby sałata była świeża i zielona przez cały rok?
Co zrobić, żeby wątróbka nie była twarda czy wręcz żylasta?
Porada na temat przygotowania topionego serka.
Oto rada w jaki sposób nie dopuścić do upieczenia zakalca z owocami.
Porada na temat delikatnego mięsa śledzi.
Porada na temat doprawiania gotowanych warzyw.
Jak przygotować aromatyczny olej, używany do grillowanych warzyw?
Jak należy grillować ryby.
Oto moja rada na to, jak wyeliminować problem kipiącego mleka.
Z poprzedniego obiadu zostały ziemniaki? Łatwo można wyczarować z nich coś pysznego.