

Jak gotować brokuły?
Dowiedz się jak gotować brokuły aby nie straciły koloru.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Dowiedz się jak gotować brokuły aby nie straciły koloru.
Z tymi poradami będziemy mogli je jeść dużo częściej, gdyż nie będą miały przed nami żadnych tajemnic.
Lubisz ogórki? Przeczytaj te porady, a polubisz je jeszcze bardziej.
Jak przechowywać pomidory i które są najsmaczniejsze.
Cenne porady na temat bakłażana. Warto z nich skorzystać przed przygotowywaniem z niego dania.
Jak gotować buraki. Jak wybrać dobre buraki.
Kilka uwag dotyczących marchewki.
Porady dotyczące pietruszki, przydatne dla każdej gospodyni.
Jak przechowywać i stosować w potrawach cebulę.
Co dodać między innymi do wieprzowiny czy wołowiny.