

Unikamy przypalenia ciasta
Nie wiesz co zrobić, kiedy ciasto ci się przypali? Wiesz, jak temu zapobiec?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Nie wiesz co zrobić, kiedy ciasto ci się przypali? Wiesz, jak temu zapobiec?
Przepyszny mój ulubiony mus bananowy.
Jedna wada (zapach), tyle zalet.
Czy wiesz jakie warzywa kryją się pod tą nazwą?
Niby proste, ale warte przypomnienia i może zmiany swoich nawyków.
Smaczna i zdrowa wątróbka.
Prawidłowe przechowywanie ziemniaków.
Aby nasze ciasto dobrze się prezentowało - polewa czekoladowa zawsze udana.
Naleśniki z obniżoną zawartością tłuszczu.
Aby warstwa bezowa pod kruszonką wyglądała świetnie.