Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Unikamy przypalenia ciasta
Nie wiesz co zrobić, kiedy ciasto ci się przypali? Wiesz, jak temu zapobiec?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Darth Vader
| Szef Kuchni | Przepisów: 2, Artykułów: 57Nie wiesz co zrobić, kiedy ciasto ci się przypali? Wiesz, jak temu zapobiec?
aqua65
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 331, Artykułów: 3Przepyszny mój ulubiony mus bananowy.
dzejlo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 119, Artykułów: 13Jedna wada (zapach), tyle zalet.
dzejlo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 119, Artykułów: 13Czy wiesz jakie warzywa kryją się pod tą nazwą?
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Niby proste, ale warte przypomnienia i może zmiany swoich nawyków.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Smaczna i zdrowa wątróbka.
mitofri
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 516, Artykułów: 387Prawidłowe przechowywanie ziemniaków.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Aby nasze ciasto dobrze się prezentowało - polewa czekoladowa zawsze udana.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Naleśniki z obniżoną zawartością tłuszczu.
lipka02
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 1186, Artykułów: 34Aby warstwa bezowa pod kruszonką wyglądała świetnie.