Wiola19
| Starszy Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 13Chrupiący i soczysty kurczak?
Opowiem jak sprawić by kurczak pieczony w piekarniku posiadał chrupiącą skórkę, ale nie był suchy.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Wiola19
| Starszy Kucharz | Przepisów: 3, Artykułów: 13Opowiem jak sprawić by kurczak pieczony w piekarniku posiadał chrupiącą skórkę, ale nie był suchy.
eluska
| Szef Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 22Polecam świetny i sprawdzony sposób.
eluska
| Szef Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 22Sposób jest naprawdę bardzo dobry i zdrowy.
kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Na zdrowie i młodość oraz odchudzanie pij białą herbatę!
eluska
| Szef Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 22Najważniejsze jest tu, że pozbywamy się zbędnego dodatkowego tłuszczu.
eluska
| Szef Kuchni | Przepisów: 19, Artykułów: 22Bez obaw ja tak robię i wszystko jest OK.
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Z czym lepiej nie łączyć ogórka?
szpileczka
| Złoty Ekspert | Przepisów: 1249, Artykułów: 238Ryż do sushi powinien się kleić po ugotowaniu
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Różne gatunki sera i ich zawartość tłuszczu.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Przygotowujesz dania w domu, pamiętaj - gotuj je z głową, mądrze, smacznie i zdrowo.