ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Mrożenie mięsa z pomysłem
Smakowite mięso po rozmrożeniu.
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Smakowite mięso po rozmrożeniu.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Smaczne naleśniki to odpowiednio zrobione ciasto, dodaj wody gazowanej a się przekonasz.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Co jeszcze można pokroić za jej pomocą.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Jeśli zabielasz zupę śmietaną zapamiętaj i przeczytaj co należy zrobić , aby się nie zważyła.
LIDZIA
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 329, Artykułów: 14Tomato, tomate, pomodoro - czyli krótko o pomidorach.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Chleb - lepiej w chlebaku czy w ściereczce?
Basia140188
| Szef Kuchni | Przepisów: 23, Artykułów: 12Połączmy gotowanie ze zdrowiem
Magda2601
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 52Aby zapiekanki nie były zbyt wodniste, nie należy używać do
Magda2601
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 290, Artykułów: 52By mięso kurczaka było soczyste i się nie przypalało.
zeti
| Kuchcik | Przepisów: 1, Artykułów: 1Aby łatwo można było go rozsmarować.