

Przechowywanie twarogu
Jak sprawić aby nasz twaróg zachował świeżość na dłużej?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
Jak sprawić aby nasz twaróg zachował świeżość na dłużej?
Jak łatwo rozsmarować masło
Jak wyczyścić przypalone naczynia żaroodporne?
Sposób na smażenie domowych naleśników.
Sposób na pyszne placki ziemniaczane.
Jesień to czas zbiorów, wielkich łowów, polowań i dziczyzny prosto z lasu.
Ryby są zdrowe, ale czy wiesz jak sprawdzić jej świeżość.
Często musisz upiec dwa biszkopty, a wystarczy upiec jeden i wiedzieć jak go przekroić.
Jabłonie uginają się pod ciężarem dojrzałych owoców, a w sklepach i na straganach nie problem dostać jabłka? Zrób szarlotkę! Oto wypróbowane przepisy na szarlotki i jabłeczniki.
Jak ratować zważoną masę, aby bez wstydu położyć ciasto na stole