ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Przechowywanie twarogu
Jak sprawić aby nasz twaróg zachował świeżość na dłużej?
Odkryj cenne rady Babci Halinki na temat gotowania, pieczenia, smażenia i radzenie sobie w kuchni. Dowiedz się jak upiec idealną szarlotkę, jak nie płakać przy obieraniu cebuli oraz naucz się kisić żywność i gotować szparagi.
W Kąciku Babci Halinki dowiesz się więcej na temat mięsa, ryb, nabiału, dań mącznych, warzyw i ciasta.
W zakładce mięsa dowiesz się o czym warto pamiętać, w trakcie przygotowywania dań mięsnych – co zrobić, aby mięso było soczyste i aromatyczne, jak usmażyć pyszne kotlety mielone.
Jakie są zalety jedzenia ryb, czy wiesz co skrywa tuńczyk, jak marynować rybę? – na te pytanie znajdziesz odpowiedź w zakładce Ryby.
Dlaczego ser żółty ma dziury, jak przygotować pyszne kluski lane – dowiecie się w zakładce Nabiał i produkty mączne. Lubicie omlety, ale nie zawsze wychodzą Wam puszyste? W Kąciku Babci Halinki znajdziecie rozwiązanie.
Czy każde warzywo nadaje się do kiszenia? Dlaczego czosnek powinien być w każdej kuchni? – odpowiedzi na te pytania znajdziesz w zakładce Warzywa.
Idealnym pomysłem na deser jest ciasto, które pasuje do kawy, herbaty, na rodzinne uroczystości, na poprawę nastroju lub jako słodka przekąska w ciągu dnia – w zakładce Ciasta poznacie sekrety udanych wypieków i znajdziecie przepisy na najlepsze ciasta.
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak sprawić aby nasz twaróg zachował świeżość na dłużej?
Karola0
| Szef Kuchni | Przepisów: 30, Artykułów: 7Jak łatwo rozsmarować masło
ewelina.mn
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 663, Artykułów: 406Jak wyczyścić przypalone naczynia żaroodporne?
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na smażenie domowych naleśników.
mkowalski
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 286, Artykułów: 85Sposób na pyszne placki ziemniaczane.
dzejlo
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 119, Artykułów: 13Jesień to czas zbiorów, wielkich łowów, polowań i dziczyzny prosto z lasu.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Ryby są zdrowe, ale czy wiesz jak sprawdzić jej świeżość.
MARIA66
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 509, Artykułów: 132Często musisz upiec dwa biszkopty, a wystarczy upiec jeden i wiedzieć jak go przekroić.
cherry
| Złoty Ekspert | Przepisów: 508, Artykułów: 729Jabłonie uginają się pod ciężarem dojrzałych owoców, a w sklepach i na straganach nie problem dostać jabłka? Zrób szarlotkę! Oto wypróbowane przepisy na szarlotki i jabłeczniki.
aggnieszkaa
| Szef Kuchni | Przepisów: 24, Artykułów: 5Jak ratować zważoną masę, aby bez wstydu położyć ciasto na stole